Akoestiek in kantoor verbeteren

Akoestiek en geluid is specialist in het verbeteren van akoestiek in kantoren. Een grote ergernis van medewerkers is een slechte akoestiek in kantoorruimten. Concentreren wordt lastig, gesprekken zijn slecht te verstaan en bellen is helemaal een opgave. Uit onderzoek blijkt dat meer dat vijftig procent van de kantoorruimten last heeft van geluidsproblemen. Gelukkig zijn er veel oplossingen die de werkplek weer een aangename akoestiek doen opleveren.

Galm in kantoorruimte

Voor kantoortuinen hebben wij unieke producten die de indeling intact laten, maar wel een oplossing bieden voor galm, lawaai en slechte verstaanbaarheid. Naast een slechte akoestiek in kantoortuinen zijn ook veel vergaderkamers en spreekruimten niet voorzien van de juiste akoestische oplossingen. Op basis van een geluidsmeting kunnen wij exact aantonen waar het probleem zich bevindt en welke oplossingen er nodig zijn. Ook graag de akoestiek in uw kantoor verbeteren? Neem contact op, wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Slechte akoestiek kantoor verhelpen

Heb je last van een slechte akoestiek op kantoor? Dan is jouw bedrijf zeker niet de enige. Veel ondernemers hebben last van een galm in hun kantoortuin of bedrijfspand. Dit kan ervoor zorgen dat je niet goed te verstaan bent of dat er allerlei geluiden van buiten binnen kunnen. Wist je echter dat een slechte akoestiek aanzienlijk veel negatieve veranderingen teweeg kan brengen als het aankomt op de productiviteit? Wil je hier meer te weten over komen neem dan contact op of lees  verder.

Meer informatie over het verbeteren van akoestiek in kantoren

U kunt ons ook bellen of mailen:
T 040- 209 40 92

E info@akoestiekengeluid.nl

Akoestiek in kantoorruimte verbeteren?

Heb je een geluidsprobleem in een kantoorruimte, vergaderkamer, kantoortuin of spreekkamer? Vraag hier meer informatie aan over het oplossen van lawaai en geluidshinder. Ook voor jouw kantoorruimte hebben wij de juiste akoestische oplossing.

Achtergrond informatie akoestiek verbeteren op kantoor

Wil je meer weten over het verbeteren van akoestiek in kantoren? Dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben de belangrijkste informatie hieronder even voor je op een rijtje gezet!

Verminderde productiviteit door slechte akoestiek

Zoals we hierboven al hebben vermeld kan een slechte akoestiek zorgen voor een verminderde productiviteit. Mensen kunnen geluiden vrij kort toelaten, het wordt al snel vervelend om naar te luisteren. De meeste werknemers werken door zonder zich te realiseren dat een hol geluid in de kantoortuin nadelig is voor hun productiviteit. Ook kunnen ze last krijgen van achtergrondgeluiden. Van een voorbij rijdende auto tot aan een te luide koelkast, je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het maakt wel lawaai. Onderzoek toont aan dat afleiding door lawaai leidt tot productiviteitsverlies op de werkvloer. Uit een ander onderzoek bleek dat deelnemers die in een lawaaierige omgeving werkten, vermoeider waren en veel minder gemotiveerd waren dan voorheen. Uit dit onderzoek bleek dat de geluiden de productiviteit met wel 66 procent verminderen.

akoestiek kantoortuin

76% van de kantoormedewerkers vindt dat geluidshinder op de werkplek een belangrijke storende factor is, terwijl slechts 30% aangeeft tevreden te zijn over het geluidsniveau op hun werkplek.

Onderzoek van Leesmanindex

Meest voorkomende klachten bij slechte akoestiek op kantoor

galm kantoor verhelpen

Werkplek op de juiste manier inrichten

Je zit natuurlijk niet te wachten op deze verminderde productiviteit. Maar hoe kan je nu een galm of een hol geluid in de kantoortuin verhelpen? Om dit in te zien moeten we even stilstaan bij geluid zelf. Geluid is een reeks drukschommelingen of golven. Deze volgen beginnen wanneer een voorwerp van zijn bron tril. Denk bijvoorbeeld een aan een stemband of aan een geluidsbox. Het geluid beweegt in alle richtingen in de lucht met een geluidssnelheid van ongeveer 786 km/u. Wat geluid bepaalt wat er daarna gebeurt. Als het geluid een hard oppervlak tegenkomt, wordt het gereflecteerd. Dit zorgt ervoor dat het geluid wordt versterk. Een deel van deze energie wordt geabsorbeerd als het een zacht oppervlak raakt. Dit zorgt ervoor dat het geluid juist minder hard wordt. Aan de hand hiervan zal je bij het inrichten van je kantoortuin aan de volgende zaken moeten denken:

Tips voor verminderen van galm op kantoor

  • Meubels – van belang is om goed na te denken over waar je de meubels neerzet in het kantoor. Harde oppervlakken weerkaatsen geluid. Dit betekent dat tafels met een glazen kap oppervlak het geluid versterken. Zachte oppervlakken absorberen geluid. Je kunt gebruik maken van met stof beklede zachte panelen of schermen om het geluid te verminderen. Ook kun je kiezen voor scheidingswanden die het geluid opvangen.
  • Plafond – het plafondgeluid verplaatst zich ook naar boven en stuitert van het plafond af. Het type plafond dat je kiest kan het geluid isoleren, absorberen of een combinatie van deze twee teweeg brengen. Geluidsabsorberende plafonds zijn dan ook echt handig om te kiezen voor op kantoor.
  • Tapijt – een tapijt verminderd niet alleen de voetstappen, maar ze absorberen ook geluid en blokkeren het geluid van de vloer eronder. Een goed gedempt tapijt kan zorgen voor de best mogelijke akoestische isolatie-eigenschappen. Kies voor een dik doorlatend tapijt als je zoveel mogelijk geluid wilt verminderen wat van buitenaf komt.

Het zijn dus zachte spullen die een betere akoestiek creëren. Wanneer er veel gebruik gemaakt is van harde materialen zullen deze tips helaas niet voldoende zijn. Gelukkig zijn er meerdere akoestische oplossingen die het geluidsprobleem verhelpen. Wij vertellen er graag meer over.

Contact en vragen

U kunt ons ook bellen of mailen:
T 040- 209 40 92

E info@akoestiekengeluid.nl

Zijn er nog vragen of wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van akoestische oplossingen voor kantoor? Vul het contact formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

 

Scroll naar top