Akoestiek verbeteren op school en klaslokaal

Een goede akoestiek is van groot belang in scholen en klaslokalen. Leerlingen moeten geconcentreerd kunnen werken en een leraar moet goed verstaanbaar zijn. Galm, ruis en een slechte spraakverstaanbaarheid moet worden voorkomen. Voor scholen waar gebruik wordt gemaakt van harde materialen in klaslokalen zal galm altijd aanwezig zijn. Akoestiek en geluid heeft specifieke akoestische oplossingen voor scholen ontworpen. Deze kunnen in iedere ruimte geplaatst worden en zorgen voor een uitstekende demping en akoestiek.

Galm in klaslokaal

In een lessituatie moet de akoestiek optimaal zijn. Uit metingen blijkt dat meer dan 50 procent van alle scholen beschikken over leslokalen die teveel galm produceren. Dit betekent dat leerlingen zich minder lang kunnen concentreren en dat bij de leraar eerder vermoeidheidsklachten optreden. Het belang van goede akoestiek in scholen wordt helaas vaak onderschat. Op basis van onze geluidsmeting voor scholen kunnen vaststellen of een leslokaal voldoet aan de gestelde normen qua ruimte akoestiek. Op basis van dit rapport kan akoestiek en geluid een gedegen advies geven over welke oplossingen noodzakelijk zijn om galm, ruis en lawaai te voorkomen.

Neem contact op voor meer informatie. Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Meer informatie over het verbeteren van akoestiek in scholen

U kunt ons ook bellen of mailen:
T 040- 209 40 92

E info@akoestiekengeluid.nl

Oplossen van galm in leslokalen

Heeft u een geluidsprobleem in uw school, leszaal of klaslokaal? Vraag hier meer informatie aan over het oplossen van lawaai, galm en geluidshinder. Ook voor uw school hebben wij de juiste akoestische oplossing.

Vul het contactformulier in of bel direct: Telefoon: 040-209 40 92

Kantoor Akoestiek & Geluid

Adres: Torenallee 45, 5617 BA Eindhoven

Scroll naar top