Akoestische wandpanelen

Onze akoestische wandpanelen zijn van a-kwaliteit en bieden daarom de hoogste absorptiewaarden. Voor het toepassen van de juiste akoestische wandpanelen adviseren wij contact op te nemen. Op basis van uw geluidsprobleem adviseren wij de juiste oplossing.

Akoestische wandbekleding voor verhelpen van galm

Onze wandpanelen voldoen aan de hoogste normen en zijn getest op het verhelpen van galm, lawaai en andere geluidsproblemen. Onze wandpanelen worden ingezet voor het oplossen van geluidsoverlast in onder andere: restaurants, kantoortuinen, vergaderkamers, praktijkruimten, woningen en musea. Dus ervaart u galm, slechte verstaanbaarheid of andere geluidsproblemen, akoestiek & geluid helpt u graag bij het selecteren van de juiste producten. Onder vindt u een overzicht van een aantal mogelijkheden. Neem contact op voor een advies op maat.

Geluidsdempende wandpanelen

Dit zijn enkele mogelijkheden van akoestische wandoplossingen die wij hebben gerealiseerd om galm te verhelpen. Akoestische oplossingen voor aan de muur hebben het grote voordeel dat er veel mogelijkheden zijn en dat het flexibel te monteren is. Wandpanelen zijn uitvoerbaar in diverse RAL kleuren en kunnen bedekt worden met textiel en foto’s of afbeeldingen. Akoestiek en geluid heeft de juiste muuroplossing voor elke ruimte. Wij realiseren akoestische wandoplossingen in o.a. woningen, keuken, kantoren, horeca, sportzalen en praktijkruimten. Het belangrijkste is dat een oplossing zorgt voor het verhelpen van galm en geluidsoverlast. Omdat elke ruimte anders is, geven wij graag advies voor de juiste oplossing. Neem contact op voor meer informatie en een akoestische wandoplossing op maat.

Meer informatie over akoestische wandpanelen

U kunt ons ook bellen of mailen:
T 040- 209 40 92

E info@akoestiekengeluid.nl

Akoestische wandpanelen op maat

Akoestiek en geluid is leverancier van diverse type wandpanelen. Op basis van uw wensen en eisen selecteren wij de juiste wandpanelen. Alle denkbare opties zijn mogelijk. Zo kunnen we wandpanelen in diverse vormen en kleuren monteren, zodat deze passen bij ruimte, gebouw en gewenste uitstraling. Voor vragen zie onze faqs over wandpanelen.

Neem contact op voor de best passende akoestische wandpanelen.

Vraag en antwoord geluiddempende en akoestische wandoplossingen

Akoestische wandpanelen zijn bedekkingen die op een wand of muur worden gemonteerd. Het doel van een akoestisch wandpaneel is om geluid te dempen en zo galm tegen te gaan.

Akoestiek en geluid heeft een eigen ervaren montagedienst om wandpanelen op de juiste manier te bevestigen. Voor sommige panelen kan de installatie ook zelf gedaan worden. Akoestiek en geluid heeft een eigen techniek ontwikkeld om platen eenvoudig om de muur te bevestigen. In vergelijking met andere akoestische oplossingen bestaat het ophangsysteem van akoestiek en geluid uit maar 2 schroeven. Het voordeel hiervan is dat je minder gaten in de muur hebt en wanneer je de panelen of wanddecoratie verplaatst niet een hele muur gestuct hoeft te worden. Wil je zeker zijn dat de montage goed gebeurd? Laat het akoestische wandpaneel dan door ons installeren.

De prijs van een akoestisch wandpaneel is afhankelijk van het oppervlak en de gekozen materialen. Voor het bekleden van een muur zijn er zoveel oplossingen dat we niet 1 prijs kunnen geven. Een akoestische oplossing start al bij een EUR voor een akoestische plaat. Ga je naar grotere oppervlakte voorzien van textiel of materialen die passen bij een ruimte dan ga je al snel naar een paar honderd euro. Vervolgens is het per ruimte afhankelijk hoeveel vierkante meter akoestisch absorptie materiaal.  aan de muren geplaatst moet worden om galm te voorkomen.

Wij adviseren een specialist naar de ruimte te kijken. Dit om de juiste benodigde waarde te berekenen, maar ook kunnen wij adviseren in oplossingen die het best in de ruimte passen. Op basis van een geluidsmeting met ruimte analyse kunnen wij exact aangeven wat een oplossing is om problemen met geluid te voorkomen.

Akoestische oplossingen voor aan de muur zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van de ruimte kan je kijken welk product het beste past. Akoestische wandproducten kunnen bestaan uit platen die rechtstreeks op de muur worden bevestigd. Deze platen zijn te leveren in diverse kleuren. Aangezien een RAL kleur nooit helemaal overeenkomt adviseren wij te kiezen voor een afwijkende kleur. Daarnaast bestaan er mogelijkheden voor hangende platen die woorden voorzien van textiel met een akoestische demping. Het voordeel hiervan is dat we de platen dikker kunnen maken. De stel regel is, hoe dikker de vulling met geluidsabsorberend materiaal hoe minder platen er nodig zijn. Uiteraard is een en ander wel afhankelijk van de ruimte en de draagkracht van de muur. Voorbeelden zijn:

  • Akoestisch paneel
  • Geluiddempend paneel
  • Akoestisch schilderij
  • Akoestische foto
  • Textielpaneel
  • Akoestische wand

Akoestisch behang bestaat niet. Het dempen van geluid wordt gevormd door de hoeveelheid massa, behang is zo dun dat het geen akoestische werking heeft.

Wandvullend

Ook kunnen wij een hele muur akoestisch laten bekleden. Het voordeel is dat het een geheel vormt en een volledige akoestische demping geeft. Ook dit is mogelijk in allerlei vormen en kleuren.

Foto

Veel mensen kiezen ervoor om een foto in een lijst te maken. Dit kan als wandbekleding, maar ook als poster of schilderij aan de muur. Hierbij kan je kiezen voor een eigen afbeelding of logo van een bedrijf. Voor een keuken, horecazaak of vergaderruimte wordt er vaak gebruik gemaakt van foto's, ook in combinatie met strak gespannen textiele wandpanelen.

Hoeveel vierkante meter er nodig is om de juiste akoestische absorptie te krijgen is niet zomaar vast te stellen. Alles is afhankelijk van de demping die er is en wat het gewenste niveau van galmdemping moet zijn. Het bouwbesluit heeft richtlijnen waar een ruimte qua akoestische waarden aan moet voldoen. Een kantoortuin moet namelijk een hogere absorptiewaarde hebben dan een gang. Op basis van een ruimte analyse en geluidsmeting kunnen exact vaststellen hoeveel wandpanelen er moeten komen om de juiste akoestische waarde te bereiken. Hierin bepalen wij samen wat esthetisch de beste oplossing is, en welke panelen aan de wand bevestigd moeten worden.

 

Scroll naar top