echo in huis verminderen

Echo in huis verminderen

Echo in woning veel voorkomend

Last van echo in huis en wil je deze verminderen? Akoestiek en geluid biedt oplossingen voor het verhelpen van echo en galm in je woning.

Bekend probleem

Veel woningen kampen de laatste tijd met een slechte akoestiek. Het gevolg is veel last van echo en galm in ruimten. Mensen gaan hierdoor harder praten en zijn moeilijker te verstaan. Zeker nu we meer thuis zijn kan een slecht geluid in de woning voor veel irritatie zorgen.

Graag zouden we wat simpele tips willen delen om echo te verminderen, maar als je last hebt van galm en echo zijn halve oplossingen weggegooid geld. Met onze akoestische producten bieden wij oplossingen om echo in huis te verminderen. 

Oplossingen voor verminderen van echo

Voor het verminderen van echo in huis kan je gebruik maken van veel zachte materialen. Houd er rekening mee dat minimaal 50 procent bedekt moet zijn met zachte materialen. Heb je dus een harde vloer en stuc muren dan wordt dit al een lastig verhaal.

Heb je al eens gedacht aan een akoestisch schilderij? 

Dit is zeer geschikt om echo in huis te verminderen. Middels een ruimte analyse en of geluidmeting kunnen wij exact vaststellen hoe groot het schilderen moet zijn om echo te voorkomen. Daarnaast kan je alle foto’s laten printen zodat naast het verhelpen van echo het ook nog een echte decoratie is.

Een andere oplossing tegen echo kan het aanbrengen van akoestische panelen zijn. Deze panelen kunnen aan de wand of plafond bevestigd worden. Dit is eenvoudig zelf te doen of kan door onze ervaren monteurs eenvoudig opgehangen worden. Daarnaast zijn deze panelen in verschillende afmetingen en kleuren te bestellen zodat dit vaak in het interieur opgaat.

Dit zijn de twee meest gebruikte producten om echo te verminderen. Je kan expirimenteren met een kleed of gordijnen, maar onze ervaring is dat dit vaak op een teleurstelling uitdraait. Als je die vervelende echo in huis defintief opgelost wilt hebben investeer dan in een akoestische oplossing die gegarandeert het probleem verhelpt.

Wij helpen graag met het kiezen voor de juiste oplossing. Vul het contactformulier in of bel direct.

Meer informatie over verminderen van echo

U kunt ons ook bellen of mailen:
T 040- 209 40 92

E info@akoestiekengeluid.nl

Voorkomen van echo in huis

Verhelp ook die vervelende echo en galm en ervaar weer rust in huis. Onze adviseurs hebben al vele woningen veranderd van een klankkast in een fijne omgeving om te verblijven. Vaak is de oplossing eenvoudiger dan je denkt. Neem contact op en wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Scroll naar top