Geluidsmeting en Galmmeting

Geluidsmeting voor meten van akoestiek, geluid en galm

Geluidsmeting of galmmeting voor het oplossen van akoestische problemen bij verstaanbaarheid, galm en lawaai. Veel mensen hebben tegenwoordig last van een slecht geluid in een holle ruimte. Door het dempen van geluid wordt de verstaanbaarheid verbeterd, maar hoe zorg je ervoor dat geluid op de juiste manier gedempt wordt?

Akoestiek en Geluid is specialist in akoestische geluidsmetingen voor het oplossen van uiteenlopende geluidsproblemen zoals lawaai, galm en slechte verstaanbaarheid. Bij onze geluids- en galmmetingen maken wij gebruik van gecertificeerde meetapparatuur, waardoor wij zeker weten dat een geluidsmeting voldoet aan alle gestelde normen. Onze ervaren geluidsmeters hebben kennis van uiteenlopende ruimten en gebouwen en zorgen op deze manier voor een geluidsmeting waarbij de oplossing past bij de ruimte en situatie. Op basis van deze metingen kunnen wij een onafhankelijk advies uitbrengen welk product het geluid het beste dempt en galm wordt voorkomen.

Neem contact op voor een akoestische geluidsmeting voor uw specifieke situatie.  

geluidsmeting voor verbeteren akoestiek in ruimte

Geluidsmetingen: kies voor zekerheid

Het oplossen van geluidsgerelateerde problemen vraagt een specifieke aanpak. Experimenteren met noppen onder tafel of gordijnen levert niet het gewenste resultaat en is zonde van tijd en geld. Op basis van een geluidsmeting weet je precies welke akoestische producten benodigd zijn om problemen met galm, lawaai, slechte verstaanbaarheid of geluidshinder op te lossen.

Wanneer kiezen voor een geluidsmeting

Onze experts worden voor uiteenlopende redenen ingezet voor een geluidsmeting. Vaak heeft men al van alles geprobeerd en hebben voorgestelde oplossingen niet het juiste effect gehad. Zowel voor particulieren als zakelijke klanten hebben wij op basis van een geluidsmeting snel een passende oplossing met resultaat. Communiceren wordt als prettig ervaren en klanten voelen zich weer thuis tijdens meetings of in restaurants. Op basis van de uitkomst van onze geluidsmeting en wensen en eisen van onze klanten stellen wij het ideale product samen die zorgt voor een aangename akoestiek.
 
Bent u op zoek naar een blijvende oplossing voor geluidsproblemen? Neem contact op voor meer informatie over onze geluids- en galmmetingen voor het oplossen van akoestische problemen.

Geluidsmetingen voor alle sectoren

Specialist in geluidsmetingen voor ruimte akoestiek

Verstaanbaarheid kantoortuinen
Verbetering 100%
Horeca
Comfortable omgeving 100%
Akoestiek in woningen
Voorkomen galm 100%
Praktijkruimten
Privacy 100%

Geluidsmeting bij slechte akoestiek.

Voor het oplossen van een probleem bij galm en slechte verstaanbaarheid in een ruimte spreken we over een slechte akoestiek. Met het toenemende gebruik van harde materialen in woningen, kantoren, horeca en praktijkruimten is dit een veelvoorkomend probleem. Aangezien elke situatie en ruimte anders is, bestaat er geen standaard oplossing. Door een geluidsmeting kunnen wij per ruimte bepalen wat de beste oplossing is om galm te verminderen en zo een prettige verstaanbaarheid te creëren.

                   “Geluidsmeting met oplossing op maat”

Wij geven altijd een onafhankelijk advies rekening houdend met uw wensen en eisen. Op basis van een meting weet u zeker dat het geluidsprobleem is opgelost. Neem contact op. Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

Contact

Informatie aanvraag geluidsmeting, galmeting of akoestische meting

Meer weten over de juiste geluidsmeting voor uw situatie? Vul het contactformulier of bel ons voor advies op maat.

 

Meer informatie over akoestiek meting, geluids en galmmetingen

Indien je eerst meer informatie wilt over hoe wij galm meten dan hebben wij hieronder de belangrijkste informatie weergegeven over geluidsmetingen en het meten van galm in diverse ruimten. Indien er nog vragen zijn dan horen wij dit graag.

Maak gebruik van de inhoudsopgave en selecteer het onderwerp wat je aanspreekt . Of kijk bij veel gestelde vragen. Nog steeds geen antwoord op je vraag? Neem dan contact op.

Inhoudsopgave

speakers, box, hifi

Uitvoeren akoestische geluidsmeting

Voor het uitvoeren van een akoestische of galm meting hebben wij een eenvoudig stappenplan opgesteld.

  1. Analyse van de ruimte. Voor dat wij starten met een geluidsmeting is het van belang om de ruimte in kaart te brengen en welke geluidsproblemen worden ervaren. Hoeveel ruimten zijn het, wat voor ruimte betreft het en wat is het gebruik van de ruimten en kamers die gemeten worden. Daarnaast ontvangen wij ook graag tekeningen en foto’s om een compleet beeld te vormen.
  2. Meten van galm en akoestiek in de ruimte. Met behulp van gecertificeerde meetapparatuur kunnen wij de nagalm in een ruimte meten. Afhankelijk van de te meten ruimte maken wij gebruik van een alarmpistool of computerberekening. Op basis van de nagalm berekent de meetapparatuur de akoestische waarde van de ruimte.
  3. Akoestische meetrapport en advies. Op basis van de galmmeting of akoestische geluidsmeting maakt Akoestiek en Geluid een akoestisch meetrapport. Op basis van de rapport kunnen wij exact aangeven hoe groot het geluidsprobleem is, maar nog belangrijker welke oplossingen er mogelijk zijn om een aangename akoestiek te maken.
  4. Presenteren oplossing en realisatie. Wij meten altijd onafhankelijk. Dit betekent dat u vrij bent in het maken van een keuze voor een oplossing. Uiteraard adviseren wij welke producten voldoen om een gewenst akoestisch niveau te realiseren. Ook voor montage en verkoop van deze oplossing bent u bij akoestiek en geluid aan het juiste adres.

Veel gestelde vragen over galmmeting, akoestische meting of geluidsmeting

Voor een compleet overzicht van alle informatie over een galmmeting, akoestische meting of geluidmeting hebben wij een FAQ gemaakt met de meest gestelde vragen over geluidsmetingen. Hier vind je een overzicht van welke metingen er zijn, maar ook diverse nen-metingen voor specifieke ruimten zoals kantoren, kantoortuinen en spreekkamers. Ook de gestelde normen over nagalm tijd uit het bouwbesluit zijn terug te vinden. Deze lijst wordt continue aangevuld. Indien je nog iets mist dan horen wij dit graag.

Wat is het verschil tussen een galmmeting, akoestische meting of geluidsmeting?

Deze termen worden veel door elkaar gebruikt. Om verwarring te voorkomen is het van groot belang dat je weet wat er gemeten moet worden. Galm in een kantoortuin wordt namelijk anders gemeten dan lawaai of burenoverlast. Akoestiek en geluid is gespecialiseerd in akoestische geluidsmetingen voor galm en spraakverstaanbaarheid. Wil je zeker weten dat je de goede meting laat uitvoeren? Neem dan contact op, wij geven graag een goed advies.

Prijs akoestische meting

De prijs van een geluidsmeting, akoestische meting of galmmeting hangt af van een groot aantal factoren. Een aantal bedrijven bieden gratis metingen aan, maar deze zullen nooit de juiste akoestische waarde en advies weergeven. de prijs is afhankelijk van de ruimte en het aantal ruimten wat gemeten moet worden. Ook de soort meting is van belang. Grofweg kunnen we stellen dan een geluidsmeting uitgevoerd wordt tussen de EUR 150,- oplopend tot enkele duizenden euros. Hierbij praten we dan wel over industriële metingen die specifieke bureaus uitvoeren. Voor een goede akoestische meting start dit rond de EUR 200,-. Indien je besluit een meting uit te laten voeren adviseren wij dit met onderbouwd meetrapport te doen. Helaas is dit gratis niet mogelijk, of je krijgt geen onafhankelijk rapport en betaalt als snel te veel voor een oplossing. Benieuwd wat een geluidsmeting of akoestische meting in jouw situatie kost? Neem dan contact op.

Wat is een RT60 nagalm meting

De RT60 meting is de technische term voor een akoestische nagalmtijd meting. Met deze meting wordt de akoestiek in een ruimte vastgesteld. Een nagalmmeting resulteert in één cijfer: de nagalmtijd RT60, uitgedrukt in seconden met één decimaal na de komma. Ook het bouwbesluit spreekt over nagalm tijden per ruimte. Zo dient een kantoorruimte aan een andere nagalm tijde voldoen dan een gang. De nagalm tijden die gesteld zijn in het bouwbesluit kunnen wij uitstekend meten met een RT60 meting. Hierbij kunnen wij direct zien of uw ruimte aan het bouwbesluit voldoet of dat er aanpassingen nodig zijn. Neem contact op voor uw situatie.

Akoestiek meten per plaats

Geluidsmetingen zijn mogelijk in geheel Nederland en België. Het kantoor van Akoestiek en Geluid is gevestigd in Eindhoven maar onze akoestisch adviseurs zijn gevestigd door heel Nederland. Akoestische geluidsmetingen hebben wij reeds meerdere malen uitgevoerd in Zuid Nederland in geheel Brabant en Limburg waaronder:

Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda, Maastricht. Weert, Roermond, Venlo en Helmond.

Ook in midden Nederland Utrecht, Overijssel en Gelderland voeren wij regelmatig akoestische geluidsmetingen uit. Neem contact op voor meer informatie wanneer wij in de buurt zijn. Regelmatig zijn wij voor metingen in: Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Apeldoorn, Tiel, Veenendaal en Ede.

Het meten van galm doen wij ook in de randstad, Zuid-Holland en Noord-Holland. Plaatsen waar wij regelmatig meten zijn Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Den Haag, Gouda en Haarlem.

Benieuwd wanneer wij bij u zijn voor het uitvoeren van een akoestische meting? Bel ons of vul het contactformulier in.

 

Akoestiek meten: welke ruimten?

Akoestiek en geluid heeft zeer veel ervaring in het meten van de akoestiek in diverse ruimten. Standaard doen wij akoestische metingen voor kantoorruimten en woningen, waarbij vaak een hol geluid in harde ruimten zoals keuken, vergaderzalen en kantoortuinen te vinden is. Uiteindelijk kunnen wij in elke ruimte de akoestiek meten. Veel voorkomende klachten met betrekking tot galm en akoestiek komen voor in:

Kantoor, Woning, Sportschool, Keuken, Scholen, Kerk, Praktijkruimte en Kinderdagverblijven.

Kijk op ook op onze ruimte pagina voor een overzicht van akoestische oplossingen voor uw specifieke situatie. Met behulp van een gerichte akoestische ruimte meting kunnen wij exact aangeven welke producten er nodig zijn om tot de juiste waarde te komen.

Scroll naar top