corona, church, coffee

Online meetings en akoestiek

Galm en ruis tijdens online meeting als Teams, Zoom en Skype

Nu online meetings meer plaatsvinden dan offline meetings ervaren veel mensen galm, ruis en lawaai tijdens deze online sessies. Of je nu teams, zoom of een ander online meetings programma gebruikt, iedereen heeft er last van.

Galm is een moeilijk oplosblaarprobleem. Veel huizen zijn verbouwd met harde materialen. Denk aan gietvloeren, tegels en strakke stucwanden. Nu thuiswerken steeds meer de norm wordt is het fijn om een goede akoestiek in huis te creëren. Hoe los je nu geluidsproblemen tijdens een online meeting op. Wij geven een aantal tips.

Tips voor oplossen geluidsproblemen tijdens online vergaderingen

Tip 1: Ga in een ruimte zitten met zachte materialen. Wellicht heb je een kamer beschikbaar die iets kleiner is en voorzien van zachte materialen zoals vloerbedekking en gordijnen. Deze zachte materialen zorgen voor absorptie van geluid, zodat jouw collega’s je beter kunnen verstaan.

Tip 2: Werk buiten. Geluid gaat alle kanten op. Wanneer je binnen werkt in de huiskamer zal het geluid weerkaatsen en dus galm opleveren. Wanneer je buiten werkt zal het geluid weggaan en zal je minder last hebben van storende geluiden.

Tip 3: Zorg voor een definitieve akoestische oplossing. Wanneer je last hebt van het geluid tijdens online meetings, dan zal je ook bij normale gesprekken of tijdens bezoek een storend geluid ervaren. Wanneer je op internet verschillende tips over akoestiek leest, zal je zien dat vaak geadviseerd wordt om een kleed te kopen of gordijnen te plaatsen. Dit zal wellicht iets helpen, maar onze ervaring leert dat het nooit een definitieve oplossing is. Er zijn diverse akoestische producten zoals een akoestisch schilderij die mooi in het interieur staan, maar ook definitief akoestische problemen tijden online meetings verhelpen.

Tip 4: Online meetings op kantoor. Heb je last van een slecht geluid tijdens online meetings op kantoor? Dan is er waarschijnlijk een groter akoestisch probleem dat niet zomaar opgelost is. Nu veel mensen thuis werken zijn kantoren leeg, waardoor galm en ruis meer kans heeft om overlast te veroorzaken. Zijn er kleinere ruimten zoals spreekkamers beschikbaar, zorg dan dat je deze reserveert voor een online meeting. Een teams of zoom meeting in een kantoortuin houden wordt sterk afgeraden. Het geluid gaat alle kanten op en concentreren tijdens je meeting wordt een hele opgave. Kantoren moeten voldoen aan het bouwbesluit op basis van nagalmtijden. Deze bepalen de absorptie in een ruimte. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de kantoren hier niet aan voldoen. Op basis van een geluidsmeting kunnen wij exact vaststellen of er een geluidsprobleem is. Op basis van deze meeting kunnen wij de juiste producten adviseren die helpen galm tijdens online meetings en vergaderingen te verminderen.

Tip 5: Wissel regelmatig. Dit is geen specifieke akoestische tip, maar helpt je wel beter te concentreren. Medewerkers geven aan minder productief te zijn wanneer er meerdere online meetings op een dag zijn ingepland. Je mist de interactie met je collega’s en bent hierdoor minder geconcentreerd. Wanneer je ook nog last hebt van een slechte akoestiek tijdens online meetings dan kan het gevolg zijn dat je minder productief bent en uiteindelijk leidt tot ziekteverzuim. Installeer teams of zoom op je telefoon en ga lekker wandelen in de buitenlucht. De akoestiek is daar goed en je kan ook nog beter concentreren.

Wil je een definitieve oplossing voor galm en ruis tijdens online meetings? Neem dan contact op, of kijk voor meer informatie bij geluidsmetingen of akoestische producten.

U kunt ons ook bellen of mailen:
Tel: +3140 209 4092

Email: info@akoestiekengeluid.nl

Wij leveren en installeren akoestische geluidsoplossingen in heel Nederland

Kantoor Akoestiek & Geluid

Adres: Torenallee 45, 5617 BA Eindhoven

 

Scroll naar top